Welke familieleden van mensen met fibromyalgie moeten weten

Deze post is voor geliefden en de nabije omgeving rondom mensen met fibromyalgie.

Hoewel fibromyalgie niet merkbaar is, is het heel reëel. Veel mensen denken dat een persoon niet echt ziek is, tenzij ze er ziek uitzien. Wanneer je fibromyalgie hebt, kan de persoon gezond zijn (buiten), maar in een verschrikkelijke, vreselijke klachtenprocessie.
Fibromyalgie is een moeilijke ziekte om te begrijpen   . Hoewel er geen remedie is, kan het worden beheerd om een ​​kwaliteit van leven te hebben. Omdat alle gevallen verschillend zijn, werken behandelingen zoals oefeningen, medicijnen of therapieën niet zo goed voor iedereen. Het is een constante zoektocht om te vinden wat voor u het beste werkt.
Laat je niet voor de gek houden   . Geliefden voelen vaak dat de persoon met fibromyalgie niet genoeg moeite doet om zich beter te voelen omdat ze niet goed eten of voldoende bewegen. De waarheid is dat alle inspanningen, hoe klein ook, meer werk of opoffering zijn dan de kosten van gezondheid.
Fibromyalgie is geen psychologisch probleem   . Veel mensen denken dat het onmogelijk is om zoveel hartverscheurende symptomen te hebben en dat er niets uitkomt in hun medische onderzoeken. Ze schrijven deze aandoening vaak toe aan een probleem van psychologische oorsprong. En het is belangrijk om te weten dat er voldoende wetenschappelijk bewijs is om te bewijzen dat dit een echte voorwaarde is.
Met fibromyalgie kan het leven volledig veranderen   . Het is normaal dat de persoon met fibromyalgie niet dezelfde dingen kan doen als daarvoor, of dat ze veel hulp van hun dierbaren nodig hebben om ze te kunnen doen. Dit kan het veranderen van gewoontes zijn om van baan te veranderen.
Fluctuatie van activiteitsniveaus is normaal   . Een persoon met fibromyalgie kan een hele dag erg actief zijn, omdat een andere dag misschien niet eens uit bed komt. De persoon is niet lui of doet alsof hij werk vermijdt. Er zullen dagen zijn dat je energie erg laag zal zijn. Fibromyalgie is een ziekte met veel ups en downs.
De persoon met fibromyalgie leeft in permanente pijn   . Zelfs als je het niet constant uitdrukt, voel je nog steeds pijn helemaal over je lichaam, uitputting en veel externe stimuli zoals geuren, lawaai, licht, weer en andere factoren kunnen verergeren je ongemak. Probeer jezelf de hele tijd op zijn plaats te houden om hem te begrijpen.
Soms vermijdt de persoon met fibromyalgie fysiek contact   . Je kunt veel pijn voelen zonder pijnlijke stimuli, zoals handvatten, klappen in de rug, raakt de armen en schouders, en zelfs met een sterke knuffel, meestal elke aanraking die wrijving of wrijving veroorzaakt . Niemand mag zich beledigd voelen als het op elk moment is om dit soort intimiteit te vermijden.
De vermoeidheid van fibromyalgie is geen eenvoudige vermoeidheid   . Het is niet alleen fysieke uitputting, maar ook mentale uitputting, die niet verbetert met rust, en die zich voor meerdere dagen kan werpen. De persoon voelt zich moe, uitgeput of uitgeput.
De persoon met fibromyalgie is niet antisociaal of apathisch   . Vaak weigeren ze uitnodigingen of stoppen ze met het bijwonen van vergaderingen, omdat ze uitgeput zijn, in een crisis zitten of omdat ze weinig energie hebben, ze vrezen dat bepaalde activiteiten een epidemie zullen veroorzaken, die al hun symptomen zouden kunnen verergeren. moment naar een ander.
Fibromyalgie veroorzaakt cognitieve problemen   . De persoon vergeet dingen (soms klein, soms belangrijk) en heeft moeite zich te concentreren; Dit staat bekend als    fibronblin   . Het zorgt er vaak voor dat ze dingen verliezen of zich gedesoriënteerd voelen.
Het vermijden van stress is essentieel voor de persoon met fibromyalgie   . Van stress is aangetoond dat het de symptomen van fibromyalgie verergert, waardoor hun pijn, vermoeidheid en ongemak toenemen. Probeer thuis een rustige omgeving te bieden en vermijd situaties en stressoren.
De persoon met fibromyalgie heeft de neiging om geïsoleerd te worden   . Dit betekent niet dat u uw sociale leven wilt beëindigen of dat u niet meer van uzelf houdt. Integendeel, probeer het te begrijpen en contact met haar te houden, en laat zien dat je genegenheid en steun hebt wanneer je het nodig hebt. Hulp bieden voor iets wat je op een bepaald moment niet kunt of niet kunt doen, zoals winkelen of kinderen op school oppikken.
De steun en het begrip van familieleden kan hen helpen zich beter te voelen   . Hoewel je niet veel aan de ziekte kunt doen, behandel het dan niet alsof er niets is gebeurd, omdat deze houding kan worden opgevat als apathie of desinteresse. fysieke en emotionele gezondheid In plaats daarvan helpt u met huishoudelijk werk dat veel inspanning vergen, zoals het ophangen van kleding of bedden.
Familieleden van iemand met fibromyalgie moeten goed op de hoogte blijven   . Als je nog steeds niet weet waar deze ziekte over gaat, kijk dan op internet voor veel informatiebronnen die je helpen je geliefde beter te beheren.
Ga met hem mee naar zijn medische afspraken   . Dit is een van de beste manieren om uw steun te tonen. Daarnaast ondersteun je hem om de behandelingen te voltooien, terwijl je tegelijkertijd de staat van zijn toestand en zijn vooruitgang begrijpt.
Goede communicatie is fundamenteel in het gezin   . Fibromyalgie genereert gevoelens voor zowel de patiënt als andere familieleden. Het is essentieel om ze degelijk uit te drukken om vijandige wrok en attitudes te voorkomen die de symptomen alleen maar kunnen verergeren of een crisis bij de patiënt kunnen veroorzaken.
Ik hoop dat deze eenvoudige tips iedereen zullen bereiken die een geliefde heeft met fibromyalgie of andere chronische pijn.

Source
+ news
Author: admin

www.mafibromavie.com #news #info #fibromialgie #fibromyalgie #fibromialgia #Fibromyalgia #fibro #fibrowarrior #vie #vida #life #health #santé #salud #follow