Zweedse studie kijkt naar inflammatoire factoren met betrekking tot fibromyalgie pijn

Advertisements

DOOR MAGDALENA KEGEL

Bij patiënten met fibromyalgie is het centrale zenuwstelsel ontstoken, net als de rest van het lichaam, volgens een onderzoek dat een groot aantal verhoogde ontstekingsfactoren in het bloed en de spinale vloeistof van fibromyalgiepatiënten aantrof.

Maar het onderzoek kon niet aantonen of de verhoogde ontsteking een pijnfactor bij fibromyalgie veroorzaakt of een risicofactor is – of dat het een gevolg daarvan is. Daarnaast zijn andere ziektegerelateerde factoren zoals inactiviteit, depressie, slechte slaap of pijngerelateerde stress allemaal in verband gebracht met een verhoogde laaggradige ontsteking.

De studie, ” Bewijs van zowel systemische ontsteking en neuro-inflammatie bij fibromyalgiepatiënten, zoals vastgesteld door een multiplex eiwitpaneel toegepast op de cerebrospinale vloeistof en plasma ,”  verscheen in het Journal of Pain Research .

Tal van onderzoeken hebben aangetoond dat fibromyalgiepatiënten lijken te hebben wat onderzoekers centrale sensitisatie noemen – een aandoening waarbij zenuwverbindingen in het ruggenmerg en de hersenen extreem gevoelig worden voor prikkels, en ook reageren met pijn wanneer er geen echte pijnlijke gebeurtenis is.

Maar studies van chronische pijn laten ook zien dat ontstekingen vaak gepaard gaan met andere moleculaire veranderingen. Eerdere pogingen om ontstekingsfactoren bij fibromyalgie te analyseren bestaan, maar de meeste onderzoeken hebben slechts een paar factoren tegelijk bekeken, waardoor onderzoekers slechts een beperkt beeld hebben van wat er gaande is.

Om dit te verhelpen, verzamelden Zweedse onderzoekers van de Universiteit van  Linköping en de Universiteit van Uppsala  40 fibromyalgiepatiënten om tegelijkertijd een grootschalige analyse van 92 inflammatoire factoren uit te voeren. Onderzoekers namen bloed- en cerebrospinale vloeistofmonsters af van de patiënten, maar ook van gezonde controles. De screening onthulde verhoogde niveaus van ontstekingsmarkers in het bloedplasma van de patiënt en hersenvocht. De profielen van inflammatoire markers waren duidelijk verschillend bij patiënten en controles en verschilden ook tussen bloed en spinale vloeistof.

Hoewel de bevindingen suggereren dat fibromyalgiepatiënten een aanhoudende ontsteking hebben die zowel het lichaam als de hersenen en het ruggenmerg beïnvloedt, onderstreepten onderzoekers dat veel factoren die het resultaat hadden kunnen beïnvloeden.

Zo kan het lichaamsgewicht invloed hebben op de ontstekingssignalering en heeft het team geen toegang tot de massabelindexmetingen van de deelnemers. Bovendien is het meten van ontstekingsfactoren beladen met technische problemen, omdat de eerste verwerking van monsters een effect heeft op het maken van juiste metingen. In de studie kwamen patiënt- en controlemonsters uit verschillende bronnen, wat een potentiële bias introduceerde.

Ook onthult een vergelijking tussen patiënten en controles niets over hoe ontstekingsveranderingen zich verhouden tot de ziekte.

“Of onze bevindingen een risicofactor zijn voor, een directe spiegel van, of een gevolg van de pathofysiologische [ziektemechanisme] processen die betrokken zijn bij deze patiënten, is daarom een ​​belangrijk gebied voor verder onderzoek,” schreven onderzoekers, die meer studies suggereerden om beter te begrijpen de ontstekingsprocessen aanwezig in fibromyalgie.

admin

Original Post

www.mafibromavie.com #news #info #health #fibromialgie #fibromyalgie #fibromialgia #Fibromyalgia #fibro #fibrowarrior #vie #vida #life #health #santé #salud #follow

Advertisements
About MafibromaVie 5963 Articles
Bonjour, je n'ai même pas encore 40 ans, je suis fibromyalgique, j'ai un petit garçon de 2 ans, et je vis dans cette souffrance, mais dû a ma personnalité je ne peux pas rester sans rien faire, car ça me tue encore plus que la douleur. Je précise que j’écris le français que a 5 ou presque 6 ans maintenant et je parle et écris aussi d'autres langues, donc je fais des erreurs de orthographe et de grammaire. Le problème c'est que je ne peux presque plus marcher (béquilles et difficile), être assis durant plus de 15 à 30 minutes ça me tue le cul cul et le dos, même pour soulever mon petit qui pèse a peine 12 kg, mais on dirait un sac de ciment du type 50 kg. Lui changer la couche me fait trembler les jambes et on dirait qu'on me plante un couteau au fond du dos, même mes épaules et bras quand je soulève ces fesses me font mal, même quand je lui donne la soupe avec une petite cuiller mon bras se fatigue vite et les douleurs arrivent, L'autre jour on lui donnant la soupe j'ai appuyé mon bras sur le plateau de ça chaise et il a commencé à trembler violemment, que même mon petit de 2 ans a eu peur. Sur ma page j'assume l'identité de tous les fibromyalgiques du moins de ceux qui veulent me suivre sous le pseudonyme de "MafibromaVie" ou de "FiFi le clown", finalement nous sommes tous des Clows au yeux de trop de gens, d’État, de Pays, et de Communauté dans notre cas la UE! Je ne suis pas une personnalité et je ne recherche aucune reconnaissance publique. Je suis simplement une personne comme toutes les autres, comme vous qui souffrait peut être aussi de Fibromyalgie, et qui a ouvert une simple page privée ou j'ecris ma vie de fibromyalgique pour suivie médicale par mon médecin. Ben après avec le temps, l'histoire a changé beaucoup de monde a commencer a me suivre 50,100,1000 et maintenant plus de 3000. Je parlais plus de moi au début et maintenant plus de nous et pour vous, ainsi c'est crée une page de partage, aide, soutien, et de discussion pour tous les fibros.

Be the first to comment

Leave a Reply