Gevaarlijke Fibromyalgie Risicofactoren voor Suicide Artsen moeten om te zoeken

Advertisements

Fibromyalgie Risicofactoren: Het is geaccepteerd door velen in de medische gemeenschap voor vele jaren dat Fibromyalgie is een chronisch pijnsyndroom, zelfs niet een ziekte. En zeker niet iemand te doden. Toch zijn er sporadische meldingen in de literatuur van een toegenomen sterfte aan hart- en vaatziekten en zelfmoord geweest.
Een studie gepubliceerd vorig jaar in “Arthritis and Rheumatism” vond verontrustende trends in een cohort van patiënten met fibromyalgie dat de aanpak van de gezondheidszorg gemeenschap om fibromyalgie kan veranderen. De belangrijkste bevindingen van deze studie van 1.269 dansih vrouwelijke patiënten waren het verhoogde risico van overlijden als gevolg van zelfmoord, leverziekte, en cerebrovasculaire ziekte.

Fibromyalgie Risicofactoren: Verontrustend, de zelfmoord risico bij fibromyalgie patiënten was tien maal die van de algemene bevolking. Echter, geen van de patiënten met fibromyalgie die wel zelfmoord plegen had een medische voorgeschiedenis van depressie of andere psychiatrische ziekte op het moment van de diagnose. Dit is van belang in die eerdere studies hebben een verhoogd tarief van depressie, angst, pijn, vermoeidheid en andere psychiatrische stoornissen gevonden.

Er is een trend in de richting van onderrapportage als het gaat om zelfmoord, ongeacht het land. De incidentie van zelfmoord wordt beïnvloed door de sociale integratie en imitatie. In Denemarken is er een relatieve gebrek aan het stigma vaak rond zelfmoord; en dit in combinatie met het feit dat de autopsies zijn nodig bij een zelfmoord wordt vermoed, lijkt vrij nauwkeurige schattingen van het aantal zelfmoorden te verzekeren.

Deze hogere zelfmoord risico kan enige relatie tot het hogere tarief van overlijden door een ongeval bij patiënten met fibromyalgie: Het kan heel goed zijn dat een schijnbaar “toevallige” dood is in werkelijkheid een suïcide (bijvoorbeeld een val, of een enkel voertuig ongeval). Een diagnose van chronische pijn is geassocieerd met een verhoogde mortaliteit als gevolg van een aantal externe oorzaken.
Fibromyalgie Risicofactoren: Een verhoogd sterftecijfer als gevolg van leverziekte kan worden gerelateerd aan alcoholconsumption. Volgens de World Health Organization, Denemarken heeft een hoge mate van alcoholgebruik. Bovendien is fibromyalgie-achtige pijn vaak gemeld bij patiënten met hepatitis C.

De verhoogde snelheid van cerebrovasculaire ziekte bij patiënten met deze ziekte kan te wijten zijn aan het feit dat veel fibromyalgie patiënten met overgewicht, zo niet zwaarlijvig. In feite, 19% van patiënten met fibromyalgie bleken obesitas en 54% actuele roker-meer dan de helft van deze zware rokers. Gezonde proefpersonen heeft aangetoond een betere cardiovasculaire reactie op fysieke en emotionele stress.

 

Natuurlijk, lichamelijke inactiviteit als gevolg van pijn kan bijdragen aan atherosclerosis.Physicians moeten Fibromyalgie Risicofactoren voor zelfmoord, leverziekte en cerebrovasculaire ziekte te zoeken wanneer een fibromyalgie patiënt presenteert voor een evaluatie. Het is een beetje meer werk, maar meer dan chronische pijn zal waarschijnlijk moeten door de patiënt en provider worden aangepakt.  

Powered by WPeMatico

Advertisements
About MafibromaVie 5522 Articles
Bonjour, je n'ai même pas encore 40 ans, je suis fibromyalgique, j'ai un petit garçon de 2 ans, et je vis dans cette souffrance, mais dû a ma personnalité je ne peux pas rester sans rien faire, car ça me tue encore plus que la douleur. Je précise que j’écris le français que a 5 ou presque 6 ans maintenant et je parle et écris aussi d'autres langues, donc je fais des erreurs de orthographe et de grammaire. Le problème c'est que je ne peux presque plus marcher (béquilles et difficile), être assis durant plus de 15 à 30 minutes ça me tue le cul cul et le dos, même pour soulever mon petit qui pèse a peine 12 kg, mais on dirait un sac de ciment du type 50 kg. Lui changer la couche me fait trembler les jambes et on dirait qu'on me plante un couteau au fond du dos, même mes épaules et bras quand je soulève ces fesses me font mal, même quand je lui donne la soupe avec une petite cuiller mon bras se fatigue vite et les douleurs arrivent, L'autre jour on lui donnant la soupe j'ai appuyé mon bras sur le plateau de ça chaise et il a commencé à trembler violemment, que même mon petit de 2 ans a eu peur. Sur ma page j'assume l'identité de tous les fibromyalgiques du moins de ceux qui veulent me suivre sous le pseudonyme de "MafibromaVie" ou de "FiFi le clown", finalement nous sommes tous des Clows au yeux de trop de gens, d’État, de Pays, et de Communauté dans notre cas la UE! Je ne suis pas une personnalité et je ne recherche aucune reconnaissance publique. Je suis simplement une personne comme toutes les autres, comme vous qui souffrait peut être aussi de Fibromyalgie, et qui a ouvert une simple page privée ou j'ecris ma vie de fibromyalgique pour suivie médicale par mon médecin. Ben après avec le temps, l'histoire a changé beaucoup de monde a commencer a me suivre 50,100,1000 et maintenant plus de 3000. Je parlais plus de moi au début et maintenant plus de nous et pour vous, ainsi c'est crée une page de partage, aide, soutien, et de discussion pour tous les fibros.

Be the first to comment

Leave a Reply